NASLOVNA  /   O NAMA

UDRUGA

Udruga Art studio osnovana je u veljači 2008. godine sa željom njezinih članova da potaknu slobodno, kreativno i kulturno izražavanje djece, mladeži, zaposlenih i nezaposlenih, umirovljenika, djece s poteškoćama u razvoju te osoba s posebnim potrebama. Udruga obavlja djelatnosti koje se odnose na unapređenje kvalitete življenja s naglaskom na osobe starije životne dobi kojima nastojimo obogatiti njihov društveni život.

Aktivnosti su usmjerene na socijalizaciju umirovljenika kroz međusobno druženje uz keramiku kao specifičnu vrstu umjetnosti. Time kod osoba treće životne dobi prestaje osjećaj izoliranosti i samoće te da su prestali biti društveno korisni. Kroz keramičke radionice njih se uključuje u zajednicu, a time, osim na njihovu psihičku stabilnost, indirektno se utječe na fizičku spremnost kroz jačanje motorike.

PROJEKTI

" KREATIVNOST NEMA GODINE "
keramičke radionice za korisnike Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić", Pula

" ZAJEDNO "
kroz keramičke, likovne i kreativne radionice Udruga povezuje djecu s poteškoćama u razvoju iz Škole za odgoj i obrazovanje i njihove vršnjake iz pulskih osnovnih škola. Projekt financira Grad Pula.

" DANI STVARALAŠTVA "
ljetna manifestacija koja putem izložbi povezuje umjetnike različite dobi – od djece kao kreativnog podmlatka do onih treće životne dobi. U sklopu projekta održava se čitav niz radionica tradicijskih zanata – keramika, raku keramika, dekoracija keramike, lončarstvo, fresko-slikarstvo, vitraj, fuzija stakla... Od 2014. u sklopu Dana stvaralaštva održava se i humanitarni program arT-SHIRT.

" JUNIOR + "
radionice za roditelje i njihovu djecu koje se provode u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Pazin - Podružnicom Obiteljski centar Pula - Pola od 2011. godine. Projekt namijenjen obiteljima ima za cilj pružanje rane obiteljske podrške kroz kreativan, strukturirano osmišljen rad roditelja i njihove djece, a svake godine rezultira završnom prezentacijom i izložbom nastalih radova u Međunarodnom tjednu djeteta.

Udruga surađuje s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula te s Centrom za inkluziju i podršku u zajednici.

Sve aktivnosti održavaju u prostorijama koje je Udruga dobila od Grada Pule na 10-godišnje korištenje u prizemlju sjevernog krila Centra gradskih udruga Rojc i opremila ih sredstvima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske te drugih sponzora.

Početkom 2014. godine Udruga je od Grada Pule dobila i primjeren galerijski prostor unutar Art zone Kandler – Artstudio Gallery, koja se nalazi u Ulici Porta Stovaganga 5. U galeriji izlažu članovi Udruge Art studio, a javnosti su predstavljeni i radovi nastali u partnerstvu s Domom za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić Pula te radovi korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici.

Artstudio Gallery svojim atraktivnim interijerom i originalnim, uglavnom keramičkim, radovima daje dodati umjetnički štih Art zoni Kandler, a Udruga se trudi i u galerijskom prostoru organizirati zanimljive i inovativne sadržaje i tako provući posjetitelje i ljubitelje likovne umjetnosti.

PARTNERI

client
client
client
client
client
client
client
client

ONLINE PRIJAVA ZA RADIONICE KERAMIKE

- radionica keramike za odrasle
- radionica Junior +
- radionica Dana stvaralaštva


MOLIMO ISPUNITE FORMU

Izjava o privatnosti:  Udruga Art studio ne trguje vašim Informacijama.
Pohranjene informacije o Vama koristimo isključivo kako bi Vas kontaktirali vezano za vašu prijavu ili upit.