NASLOVNA  /   PROJEKTI

KREATIVNOST NEMA GODINE

Keramičke radionice za korisnike Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" u Krležinoj ulici, postale su već tradicionalne i u javnosti prepoznate. Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio radionice provodi u partnerstvu s Domom za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić", a u sklopu projekta "Kreativnost nema godine" kojega financiraju Istarska županija i Grad Pula.

Polaznice su dosad izrađivale keramičke predmete tematikom vezane uz istarsko podneblje poput kažuna, koza, maslina, replika crkvica iz Žminja, Pazina i Motovuna, zatim prozore istarskih kuća, vrata, pročelja te radove koji svojom tematikom simboliziraju Mediteran; barke, ribe i razna morska bića. Osim ranije spomenutih "umjetničkih originala" izrađenih tehnikom građenja iz ploča ili "zmijicama" korisnice su izrađivale i predmete iz kalupa koje Dom za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" koristi kao poklone posjetiteljima i svim dragim gostima Doma.

Proljetni ciklus 2009. godine okončan je završnom izložbom održanom u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" kojom je predstavljen jednogodišnji rad ( od rujna 2008. do lipnja 2009. godine ) polaznica keramičke radionice te je ujedno obilježena 10-godišnjica rada keramičke radionice u Domu.

U svibnju 2009. godine organiziran je zajednički posjet polaznica radionice i predstavnika Art studia izložbi keramike u Turističkoj zajednici Općine Fažana na kojoj su izlagali umirovljenici iz Doma umirovljenika Centar iz Zagreba. Posjet je organiziran s ciljem da korisnice pulskog Doma pogledaju radove umirovljenika iz Zagreba, da se međusobno upoznaju i druže.

Tijekom srpnja i kolovoza 2009. godine korisnice radionice sa svojim radovima sudjelovale su na Danima pulskog stvaralaštva, manifestaciji koja je okupila umjetnike, umirovljenike i osobe s intelektualnim teškoćama. Svi su se predstavljali s originalnim suvenirima kako bi se javnosti pokazala percepcija istarskog suvenira iz ruku različitih stvaratelja.

Korisnice Doma upoznate su i s radom u kalupima pa su tako iz kalupa izrađivale prigodne Božićno-novogodišnje ukrase.

Od rujna 2009. godine keramička radionica je ponovno nastavila s radom u prostorima Doma "Alfredo Štiglić". Teme koje se obrađuju i u 2010. godini ponovno su vezane uz istarsko podneblje, ali u obliku mozaika. Iz ove je radionice proizašlo nekoliko originalnih zidnih mozaika koji već oplemenjuju prostore Doma.

Zajednički cilj partnera u ovom projektu - Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" Pula i Udruge za promicanje stvaralaštva Art studio je nastavak kontinuiranog rada keramičke radionice, unapređenje postojećeg znanja polaznica u radu s glinom, unapređenje psihičkog i fizičkog zdravlja starijih osoba te omogućavanje korisnicima Doma što ugodniji, veseliji i kvalitetniji boravak, a upravo ova radionica najbolji je primjer i pokazatelj toga.

ONLINE PRIJAVA ZA RADIONICE KERAMIKE

- radionica keramike za odrasle
- radionica Junior +
- radionica Dana stvaralaštva


MOLIMO ISPUNITE FORMU

Izjava o privatnosti:  Udruga Art studio ne trguje vašim Informacijama.
Pohranjene informacije o Vama koristimo isključivo kako bi Vas kontaktirali vezano za vašu prijavu ili upit.