NASLOVNA  /   PROJEKTI

DANI STVARALAŠTVA

Udruga Art studio sedam godina zaredom u srpnju i kolovozu organizira prepoznatljivu manifestaciju - "Dani stvaralaštva" koju čine različiti programi od radionica, izložbi, humanitarnog programa "arT-SHIRT" do radionica za najmlađe "Mali stvaraoci / Piccoli creativi". Manifestacija se održava u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pomeru i Banjolama, a okuplja umjetnike, profesionalce, ali i amatere, osobe s posebnim potrebama, umirovljenike i djecu.

Udruga Art studio ovom manifestacijom povezuje tradicionalno i moderno, ali uvijek uvažavajući kulturnu baštinu Istre, ali i njome daje jedinstvenu priliku vrlo šarolikoj populaciji sudionika da iskažu svoje stvaralačko umijeće. Stoga mnogi manifestaciju smatraju stvaralačkim pokretom koji na jednom mjestu okuplja snažnu masu kreativnih umova, a od 2012. godine u tom pravcu odgaja i najmlađe.

Manifestaciju čine tri dijela, izložbe domaćih i stranih autora, radionice za odrasle i radionice za djecu.

Manifestacija je od 2013. godine poprimila međunarodni karakter jer od tada izlažu i umjetnici iz drugih zemalja.

Drugi dio manifestacije – radionice, podrazumijevaju izradu keramike, raku keramike, mozaika, mozaika u funkciji, vitraja, fuzije stakla, fresko - slikarstva, oslikavanja gline, oslikavanja stakla i radionicu gradnje vaza s antropomorfnim detaljima. U trećem dijelu – radionicama za najmlađe djeci se nude različite radionice keramike, stakla i mozaika na nekom vanjskom prostoru ( do sada ispred Artstudio gallery, Gradski park Vodnjan, medulinska placa )

Radovi koji proizađu iz svih radionica predstavljaju se na završnoj izložbi čitave manifestacije u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici kojom se tradicionalno Dani stvaralaštva i zatvaraju. Tada svi polaznici dobivaju diplome o sudjelovanju, a radove nastale na radionicama preuzimaju nakon zatvaranja izložbe u rujnu.

Domaćin otvorenja cijele manifestacije svake je godine drugi grad ili općina. U 2015. manifestacija je otvorena velikom izložbom Podzemni vrt u pulskim podzemnim tunelima " Zerostrasse ".

Dani stvaralaštva 2014. godine otvoreni su u vodnjanskoj Palači Portarol, a uz modni performance keramičkih odjevnih predmeta i nakita " Drugi dodir ", predstavljena je i izložba fotografija većeg formata upravo tih predmeta čiji je autor nagrađivani pulski umjetnik Đani Celija. Tom izložbom Udruga je predstavila svoj rad i manifestaciju u Sloveniji nadomak Ljubljane u dvorcu Polhov Gradec u ožujku 2015. godine.

ONLINE PRIJAVA ZA RADIONICE KERAMIKE

- radionica keramike za odrasle
- radionica Junior +
- radionica Dana stvaralaštva


MOLIMO ISPUNITE FORMU

Izjava o privatnosti:  Udruga Art studio ne trguje vašim Informacijama.
Pohranjene informacije o Vama koristimo isključivo kako bi Vas kontaktirali vezano za vašu prijavu ili upit.