NASLOVNA  /   PROJEKTI

JUNIOR +

Način života u 21. stoljeću djeci često uskraćuje vrijeme koje provode s roditeljima u kvalitetnim slobodnim aktivnostima. Uvjeti za podizanje i odgoj djece danas su vrlo zahtjevni i nameću potrebu za sve većim uključivanjem roditelja. Uzimajući u obzir manji broj provedenih programa namijenjenih roditeljima, kao i njihovu posjećenost, nužno je poticati kulturu obrazovanja roditelja za roditeljsku ulogu.

Znajući da su u Puli sadržaji za kvalitetno upotpunjavanje slobodnog vremena namijenjeni ili samo odraslima ili samo djeci, Udruga Art studio osmislila je projekt "Junior plus", koji od 2011. godine. u zajedničkim aktivnostima angažira roditelje i njihovu djecu, a sve s ciljem pružanja rane obiteljske podrške. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Pazin - Podružnica Obiteljski centar Pula.

Aktivnosti podrazumijevaju najprije radionice pripreme roditelja za zajedničke aktivnosti s djecom te ukazivanje na značaj tako provedenog slobodnog vremena, za što je zadužen stručnjak – psiholog Obiteljskog centra. Nakon toga slijede besplatne zajedničke radionice – likovne, keramičke, kreativne i radionice mozaika i to jednom tjedno po dva školska sata za grupu polaznika od 40 roditelja i djece.

Rezultati projekta predstavljaju se na završnoj prezentaciji na kojoj se otvara i izložba radova te fotografija sudionika ( djece i njihovih roditelja ) u zajedničkim aktivnostima tijekom projekta. Projektom se šalje poruka javnosti kako je rana obiteljska podrška itekako važna za razvoj i budućnost djece, a kvalitetno roditeljstvo osobina koja se uči i treba njegovati. Udruga vjeruje da se kroz projekt osnažuje roditelje za njihovu zahtjevnu ulogu, dok djeca dobivaju ono što od svojih roditelja najviše trebaju - vrijeme i pažnju.

ONLINE PRIJAVA ZA RADIONICE KERAMIKE

- radionica keramike za odrasle
- radionica Junior +
- radionica Dana stvaralaštva


MOLIMO ISPUNITE FORMU

Izjava o privatnosti:  Udruga Art studio ne trguje vašim Informacijama.
Pohranjene informacije o Vama koristimo isključivo kako bi Vas kontaktirali vezano za vašu prijavu ili upit.