NASLOVNA  /   NOVOSTI

ZAVRŠNOM IZLOŽBOM OKRUNJENI 4. DANI STVARALAŠTVA

GKČ Pula i ove je godine ugostila završnu prezentaciju i veliku izložbu radova nastalih tijekom maratonskih 4. Dana stvaralaštva. Manifestacija se od 20. srpnja do 22. kolovoza održala u Puli, Medulinu, Banjolama, Pomeru i Vodnjanu, a krizi unatoč objedinila je čak 17 programa i to sedam samostalnih izložbi, sedam radionica keramike, raku keramike, mozaika, eksperimentalnog mozaika i vitraja te tri sasvim nove radionice za djecu " Mali stvaraoci / Piccoli creativi ", kao ovogodišnji novitet.

  • project
  • project
  • project

Otvarajući izložbu i ujedno zatvarajući cjelokupnu manifestaciju, akademska slikarica Vera Kos Paliska ustvrdila je kako su na radionicama Dana stvaralaštva polaznici vrlo uspješno usvojili pojedine tehnike i na oglednim izložbama zadivili respektabilnim rezultatima. "Najdragocjenije je što će mnogima biti poticaj da se i dalje bave naučenim tehnikama i da ih usavršavaju", kazala je Kos Paliska.

Tom su prigodom izloženi radovi nastali tijekom vikend radionica, od raznih keramičkih predmeta, radova nastalih i u tehnici raku keramike pa sve do mozaika, eksperimentalnih mozaika i vitraja kao noviteta 4. Dana stvaralaštva. Na izložbi su se mogli razgledati i radovi najmlađih nastalih na trima radionicama u sklopu programa "Mali stvaraoci / Piccoli creativi" održanih u vodnjanskome parku, na medulinskoj rivi i na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

  • project
  • project
  • project

Tom su prigodom voditelji radionica: Sandra Šesto Đekić, Danica Kranjc, Monika Petrović i Igor Fabris svim polaznicima radionica podijelili diplome o sudjelovanju. U ime organizatora, Udruge Art studio idejni začetnik manifestacije Igor Fabris na kraju je izrazio zadovoljstvo što su 4. Dani stvaralaštva uistinu prerasli u stvaralački pokret koji je "inficirao" veliki broj polaznika, počev od najmlađih pa sve do privremenih stanovnika Istre iz Italije i Belgije.

  • project
  • project
  • project

U sklopu završne svečanosti u Gradskoj knjižnici Pule postavljena je i gostujuća izložba radova keramičke grupe Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" i radova sudionika projekta "Kvartovski đir" Obiteljskog centra Istarske županije. Institucije su to s kojima Udruga njeguje hvalevrijednu suradnju i provodi korisne projekte na dobrobit zajednice.

BRZI KONTAKT