NASLOVNA  /   NOVOSTI

PRED VIŠE OD 200 POSJETITELJA ZAVRŠENI 3. DANI STVARALAŠTVA

Izložbom otvorenom 24. kolovoza u pulskoj GKČ Pula zatvoreni su ovogodišnji, 3. Dani stvaralaštva. U organizaciji Udruge Art studio manifestacija, čiji su pokrovitelji Istarska županija, gradovi Pula i Vodnjan te općina Medulin, započela je 14. srpnja, a sve do 24. kolovoza u Puli, Medulinu, Banjolama, Pomeru i Vodnjanu održano je 13 različitih programa, od radionica do izložbi. Svoje viđenje Istre u različitim tehnikama i materijalima predstavilo je 50 autora na 6 izložbi, a kroz 7 vikend radionica: keramike, mozaika, lončarenja, eksperimentalnog mozaika i raku keramike, umijeće savladavanja starih zanata okušalo je više od 90 polaznika iz cijele Istre, Primorja, Slovenije, Italije te Belgije.

  • project
  • project
  • project

Otvarajući završnu izložbu akademska slikarica Vera Kos Paliska rekla je kako Dani stvaralaštva rastu od prvih početaka 2009. godine u respektabilni masovni stvaralački pokret koji se kao u Renesansi odvija u radionicama uz mentore - majstore, stručne voditelje koji ih sve kroz interesantne motive kulturne baštine i stare tehnike likovnog izričaja, a prema afinitetima pojedinaca pretače u slike, skulpture ili ukrasne i uporabne predmete, izrađujući vlastiti dizajn.

"To je kulturološki, edukativni, humano - sociološki i likovno – estetski projekt koji se već treću godinu u ljetnim mjesecima uspješno realizira zahvaljujući voditelju, keramičaru i entuzijasti Igoru Fabriu i stručnom timu: keramičarki i kiparici Danici Kranjc te mozaičarkama, umjetnicama Sandri Šesto Đekić i Sonji Milotić Šesto", poručila je Kos Paliska.

  • project
  • project
  • project

Na završnoj izložbi predstavljeni su svi autori, od profesionalnih umjetnika do amatera: Linea Bottegaro Brkljača, Greta Catela, Jelena Drobec, Vesna Jaklin Pantić, Danica Kranjc, Svetlana Manzin, Franko Manzin, Rozana Mihovilović Perc, Sonja Milotić Šesto, Sandra Šesto Đekić, Monika Petrović, Marina Strmotić i Igor Fabris, zatim umirovljenici iz Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić, korisnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici iz Pule i Labina te radovi djece nastalih u sklopu projekta "Kvartovski đir" Obiteljskog centra Istarske županije. Izloženi su i radovi grupe umjetnika iz medulinskog Studija Valerija te organizatora iz Udruge Art studio.

  • project
  • project
  • project

Predstavljeno je i više od 200 radova nastalih tijekom radionica keramike, lončarenja i mozaika. Svim sudionicima i polaznicima radionica na završnoj izložbi podijeljene su i diplome o sudjelovanju, odnosno o uspješno završenim vikend radionicama. Na završnoj izložbi u Gradskoj knjižnici i čitaonici bile su izložene i fotografije nastale tijekom svih ovogodišnjih radionica.

BRZI KONTAKT