NASLOVNA  /   NOVOSTI

ZAPOČELI 3. DANI STVARALAŠTVA

Svečanim otvorenjem na Narodnom trgu u Vodnjanu, započeli su ovogodišnji 3. Dani stvaralaštva u organizaciji pulske Udruge Art studio. Početak je to kreativnog maratona, koji će trajati 45 dana kroz 13 različitih programa ( 6 izložbi i 7 vikend radionica ), u kojem će sudjelovati više od 130 sudionika.

  • project
  • project
  • project

O samoj manifestaciji je govorila akademska slikarica Vera Kos Paliska rekavši kako povezivanje profesionalnih umjetnika, amatera, umirovljenika i osoba s posebnim potrebama ima humanu dimenziju pohvalivši i kvalitetu radova koji se ove godine predstavljaju. "Dani stvaralaštva pretvaraju se u stvaralački pokret", ocijenila je Kos Paliska.

Zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović zahvalila je organizatorima što kroz Dane stvaralaštva umjetnošću povezuju Pulu, Vodnjan i Medulin. Čast da otvori 3. Dane stvaralaštva pripala je pročelnici za društvene djelatnosti Grada Vodnjana Nensi Giachin Marsetič koja je izrazila zadovoljstvo što ova manifestacija obogaćuje kulturnu ponudu Grada Vodnjana.

  • project
  • project
  • project

Na prvoj od ukupno šest izložbi u sklopu manifestacije u vodnjanskoj Grisi predstavlja se Monika Petrović sa vitražima i oslikanim tekstilom, Danica Kranjc s keramikom, grupa umjetnika okupljena oko medulinskog studija Valerija sa slikama i fuzijom stakla, Greta Catela s naplavinama, Marina Strmotić s torbama, Jelena Drobec s fuzijom stakla, Svetlana Manzin s naikom od maslinova drva, Dom za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić s keramoslikama, Sandra Šesto i Sonja Milotić Šesto s mozaicima, dok je skulpture od kamena izložio Franko Manzin.

Program otvorenja uveličali su članovi Baletnog studija Pirueta iz Pule te Klapa Škerac iz DKUS Mendula iz Medulina. Pokrovitelji manifestacije su Istarska županija, Grad Pula, Grad Vodnjan i Općina Medulin. Medijski pokrovitelji: Glas Istre i Regional Express.

BRZI KONTAKT