NASLOVNA  /   NOVOSTI
ZAPOČELA PROVEDBA PROJEKTA "KULTURING"

Udruga Art studio započela je provedbu jednogodišnjeg projekta "Kulturing" - kulturom do socijalne uključenosti Ministarstva kulture i medija RH u sklopu natječaja dostupnost kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom.

Projekt se održava na području Pule, Medulina, Pomera, Vrsara, Labina, Pazina, Draguća i Roča. Djeca i mladi s invaliditetom posjećivat će različite kulturne znamenitosti ili lokacije, za njih su predviđena organizirana vođenja po lokacijama, a na licu mjesta održavat će se radionice.

Pulski Kaštel, Kuća fresaka u Draguću, Nezakcij, Park skulptura Dubrova, Vižula, Park Dušana Džamonje, lokacije su na koje odlaze sudionici projekta s ciljem omogućavanja veće dostupnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom.
Partneri u projektu su Škola za odgoj i obrazovanje - Pula, Povijesni i pomorski muzej Istre - Museo storico e navale dell' Istria, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Udruga cerebralne paralize Istarske županije, a ustanove koje su podržale projekt su Park skulptura Dubrova, Etnografski muzej Istre u Pazinu, Kuća fresaka u Draguću i Zavičajni muzej Poreštine (Park Dušana Džamonje).

some-image

U sklopu projekta tiskat će se brošura koja će objediniti sve sudionike i aktivnosti održane tijekom cijelog projekta, a obilasci i radionice dokumentirat će se u filmu koji će proizaći iz Kulturinga.

Obilazak i prva radionica održat će se već ove subote, 25. rujna, a naš prvi domaćin je Općina Medulin na arheološkom lokalitetu Vižula. Nakon organiziranog vođenja po lokalitetu uslijedit će radionica mozaika pod vodstvom Sonje Milotić Šesto.

Radujemo se novim suradnjama i uspostavljanju nekih novih mostova prijateljstva s ustanovama u kulturi koje žele omogućiti veću dostupnost svojih sadržaja.

Općina Medulin
Ministarstvo kulture i medija RH
Kulturing

BRZI KONTAKT