NASLOVNA  /   NOVOSTI
"FLORA" IZLOŽBA BATIKA RADIONICE ART STUDIA

Na vodnjanski Dan ulja i vina, u subotu 27.04.2019. u 15:00, pozivamo Vas u TERABOTO podrum, Istarska 99, Vodnjan, na otvorenje izložbe "Flora" Art studija Pula i njezine BATIK radionice.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi floralnog motiva u batik tehnici nastali tijekom radionica batika koje se provode već četvrtu godinu u Art studiu u Puli, pod mentorstvom i vođenjem Vesne Jaklin Pantić. Svaka autorica predstavit će se jednim radom. Autorice : Snježana Battistin, Rina Cukon, Neda Dugina, Bruna Fabris, Dubravka Jakovljev Sladoljev, Dubravka Mikić, Evelina Pajić, Vesna Sperath, Tatjana Šugar Matsuno, Jelena Vojinović Terlević i voditeljica batik radionice Vesna Jaklin Pantić.

Batik je vrlo stara, složena, interesantna i zahtjevna tehnika slikanja vrućim voskom i bojama za tekstil, koja zahtijeva koncentriranost, pedantnost, strpljenje. Slika se u nekoliko slojeva, bojama i vrućim voskom, tjang tingom i kistovima, premazuje voskom, lomi....u konačnici vosak se izvlači peglanjem. Tehnika je vrlo zahtjevna, ali daje izvanredne efekte. Svaki rad je unikatan i neponovljiv. Od 2009. batik tehnika je pod zaštitom UNESCO-a kao tradicionalna kulturna baština Indonezije.

Izložba će ostati otvorena do 04.05.2019. Veselimo se zajedničkom druženju i degustaciji TERABOTO vina i ulja, berba 2018.

some-image

BRZI KONTAKT