NASLOVNA  /   NOVOSTI
OTVORENJE 10. DANA STVARALAŠTVA

U Komunalnoj palači u Puli danas su najavljeni jubilarni 10. Dani stvaralaštva koji će se održati od 5. srpnja do 1. kolovoza u Puli te Medulinu, Vodnjanu, Pomeru i Pješčanoj uvali.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber poručila je kako je ova manifestacija od velikog značaja za lokalnu zajednicu, prije svega zbog mnogobrojnih edukativnih radionica, i što je vrlo važno, zbog dostupnih i prilagođenih aktivnosti namijenjenih svima bez obzira na prethodno stečena znanja, dob, vještine i mogućnosti.

"Dani stvaralaštva su kruna cjelogodišnjeg rada ove organizacije koja oplemenjuje i obogaćuje slobodno vrijeme djece, naših sugrađana s posebnim potrebama te sugrađana treće životne dobi. Manifestacija ima i humanitarni karakter. Brojni kreativci izradili su 120 jedinstvenih keramičkih šalica u sklopu humanitarne akcije ART CUPS. Prihod od prodaje šalica ide Udruzi NAŠ SAN NJIHOV OSMJEH."

some-image

Organizator 10. Dana stvaralaštva Igor Fabris zahvalio se Gradu Puli i ostalim pokroviteljima manifestacije, Istarskoj županiji, Gradu Vodnjanu i Općini Medulin, na pomoći i potpori prilikom organizacije. „Ove godine imamo 11 radionica za odrasle, 3 radionice za djecu, izložbe i poseban program koji će se od 24. do 26. srpnja održati u Domu za starije i nemoćne osobe Alfredo Stiglich u sklopu kojeg će korisnici Doma izraditi sudjelovati u izradi velikog zidnog mozaika.

Voditeljica radionice mozaika Sonja Milotić Šesto i voditeljica radionice keramike Vesna Jaklin Pantić predstavili sui ove godine iznimno bogat program rzanovrsnih radionica i izložba od kojih vrijedi izdvojiti radionicu izrade skulptura od mozaika koja će se održati 21. i 22. srpnja u CGU Rojc te radionicu Raku keramika koja će se također u CGU Rojc održati 7. i 28. srpnja.

Otvorenje 10. Dana stvaralaštva zakazano je za četvrtak, 5. srpnja 2018. godine u 21 sat u ECPD - Europski centar za mir i razvoj UN-a izložbom "Voda_Aqua_Water". Prilikom otvorenja predstavit će se i humanitarni program "ART CUPS".

some-image

BRZI KONTAKT