NASLOVNA  /   NOVOSTI
OTVORENI 9. DANA STVARALAŠTVA

Sinoć su otkrivanjem velikog murala koji priča priču o Puli od antičkog doba do danas u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre otvoreni 9. Dani stvaralaštva. Mural je postavljen na jednom od bastijona pulskog Kaštela na tri stupa visine 220 cm veličine 12 m2 i može se razgledati do proljeća 2018. godine.

9. Dani stvaralaštva potrajat će sve do 2. kolovoza, a razna kulturna događanja u sklopu Dana stvaralaštva održavat će se u Puli, Pješčanoj uvali, Medulinu, Pomeru i Vodnjanu.

Ove će godine Dani stvaralaštva velikima i malima ponuditi više od 20 raznolikih umjetničkih aktivnosti. Deveti dani stvaralaštva nude šest različitih radionica, sedam izložbi, tri programa za djecu i četiri humanitarna događanja.

Radionice "Mali stvaraoci" namijenjene djeci ove godine će se održavati u Vodnjanu, Puli i Medulinu, i to redom 8, 16. i 22. srpnja. Odličnu posjećenost iz godine u godinu bilježe i radionice keramike, koje i ove godine vodi Sonja Milotić Šesto. Ove godine radionica mozaika trajat će tri dana, pa će imati više prostora za učenje

some-image

Vesna Jaklin Pantić ove će godine voditi radionicu dekoracije keramike u trajanju od nekoliko sati, a njeni će se batici na svili, zajedno s radovima u keramici, moći pogledati na izložbi 16. srpnja u prostorijama Europskog centra za mir i razvoj, gdje će zajedno s Majom Fond Cirman izložiti svoje radove pod nazivom "Priče dalekih svjetova".

Uz sve navedeno, svi kreativci i osobe koje imaju barem malo dara i volje za crtanje i slikanje, pozvani su da se odazovu radionicama oslikavanja majica "arT-SHIRT" u Vodnjanu, Puli i Medulinu, a njihovi će se radovi prodavati 28. srpnja u Artstudio Gallery, s početnom cijenom od 50 kuna, budući da će sav prikupljeni prihod od prodaje majica ići Udruzi za autizam Istra.

BRZI KONTAKT