NASLOVNA  /   NOVOSTI
IZLOŽBA " OPUSTI SE - UMJETNOST U FUNKCIJI "

U sklopu manifestacije 8. Dani stvaralaštva Udruge Art studio u prostoru Europskog centra za mir i razvoj UN-a (ECPD) u pulskoj Flaciusovoj ulici otvorena je izložba "Opusti se – umjetnost u funkciji". Riječ je o središnjem događaju ovogodišnjih Dana stvaralaštva koji, u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pomeru i Pješčanoj uvali, donose rekordan broj od 20 različitih programa.

Prošlogodišnju ideju nekadašnje ravnateljice Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Branke Orlić da se keramikom ukrase uporabni predmeti – stolice, rado je u rujnu prošle godine prihvatio idejni začetnik manifestacije Igor Fabris te okupio 23 umjetnika koji su podržali tu ideju. "Bilo je vrlo izazovno ukrasiti različite stolice keramikom. Uglavnom su to bile derutne i odbačene stolice, jedna klupa i jedna ležaljka koje su nakon šestomjesečnog intenzivnog rada dobile sasvim novo ruho i sjajno se uklopile u obnovljeni prostor ECPD-a", rekao je Fabris.

  • project
  • project
  • project


Pred mnoštvom ljubitelja umjetnosti izložbu je otvorila Branka Orlić, dok je predstavnica domaćina ECPD-a dr.sc. Gordana Ajduković poručila kako mira i razvoja nema bez umjetnosti, a kulture bez mira te da je ova organizacija vrlo rado ugostila izložbu. Postav prati i hvaleverijedan katalog te film o tijeku nastanka radova, kao trajni podsjetnik koji će Udruga dodijeliti svakom autoru. "Opusti se – umjetnost u funkciji" može se razgledati do 15. kolovoza radnim danom od 10 - 14.30 sati.


Art club TV Nove o otvorenju izložbe OPUSTI SE.

Posted by Art studio Pula on Monday, 18 July 2016


some-image

BRZI KONTAKT