NASLOVNA  /   NOVOSTI
project
JAVNO PREDSTAVLJEN PRIRUČNIK ZA INKLUZIVNO VOLONTIRANJE - ŽELIM VOLONTIRATI

Pred gotovo 70 osoba Udruga Art studio i partneri Grad Pula i Društvo sportske rekreacije "UPAS", u pulskoj Gradskoj knjižnici predstavili su priručnik "Želim volontirati – priručnik za inkluzivno volontiranje", nastao u sklopu projekta Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti. Uz urednicu priručnika Jovanu Prusac-Fabris, na prezentaciji su govorili Irena Peruško, zamjenica pročelnice za društvene djelatnosti Grada Pule, Ozren Catela, predstavnik UPAS-a, novinarka i književnica Vanesa Begić i volonter s intelektualnim teškoćama Jadran Balenović.

project

"Priručnikom za inkluzivne aktivnosti želimo pomoći organizacijama civilnog društva i potaknuti ih na uključivanje osoba s invaliditetom kao volontere u svoje aktivnosti. Priručnik se smatra učinkovitim za predstavljanje inovativnih inkluzivnih metoda projekta drugim organizacijama i javnosti. Priručnik će dugoročno biti vrijedan resurs za daljnji razvoj pozitivne prakse u organizacijama civilnog društva koje skrbe o osobama s invaliditetom i organizacijama koje provode aktivnosti za opću populaciju. Vjerujemo da ćemo uputama i primjerima djelovati na razvoj pozitivne prakse", rekla je Jovana Prusac - Fabris, voditeljica projekta i urednica priručnika.

  • project
  • project
  • project

Dodala je kako je priručnik rezultat aktivnosti u sklopu projekta Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti te da proizlazi iz iskustava u sklopu provedbe tog projekta. "Priručnik ne predstavlja cjelovitu stručnu literaturu o volonterstvu, ali iskustva iz inkluzivnog volontiranja koje se sve više promiče, svakako da", rečeno je na javnoj prezentaciji.

Projekt "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

  • project
  • project
  • project

Cilj projekta je osnažiti male organizacije civilnog društva u Puli i okolnim općinama za prijavu na Europski socijalni fond, osnažiti ih za upravljanje volonterima, zatim razvijati inovativne umjetničke i sportske volonterske programe za osobe s invaliditetom, organizirati inkluzivne manifestacije, formirati Mrežu za inkluzivnu zajednicu te promicati primjere dobre prakse i partnerstva.

project


project

BRZI KONTAKT