NASLOVNA  /   NOVOSTI
some-image

UDRUGA ART STUDIO DOBILA PRVI EU PROJEKT

Projekt "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Prvi je to EU projekt Udruge za promicanje stvaralaštva Art studio iz Pule, koji se provodi u partnerstvu s Gradom Pulom i Udrugom za promicanje amaterskog sporta UPAS-om, u trajanju 12 mjeseci ( od 29. prosinca 2014. - do 28. prosinca 2015. ) Ukupna vrijednost projekta je 182.428,00 kn.

Cilj projekta je osnažiti male organizacije civilnog društva u Puli i okolnim općinama za prijavu na Europski socijalni fond, osnažiti ih za upravljanje volonterima, zatim razvijati inovativne umjetničke i sportske volonterske programe za osobe s invaliditetom, formirati Mrežu za inkluzivnu zajednicu te promicati primjere dobre prakse i partnerstva.

some-image

U sklopu projekta predviđena je šestodnevna edukacija za organizacije civilnog društva iz područja prijave na ESF i to u dva modula, od 12.02. - 14.02. i od 24. - 26.02.2015. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Edukacija je besplatna za djelatnike i volontere 10-15 organizacija civilnog društva ( OCD-a ) osoba s invaliditetom i organizacija čije su aktivnosti namijenjene općoj populaciji.

U pravcu osnaživanja organizacija civilnog društva za upravljanje volonterima u sklopu projekta održat će se i besplatna četverodnevna edukacija u Puli o upravljanju volonterima. Ukupno će se za pisanje prijave na ESF i za upravljanje volonterima do kraja projekta osnažiti 17-25 OCD-a.

Predviđena je i jedna sportsko-rekreativna manifestacija te dvije likovne kolonije u koje ćemo kao sudionike, ali i volontere, uključiti učenike Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, Škole za odgoj i obrazovanje Pula i Udruge cerebralne paralize IŽ. U inkluzivne aktivnosti prijavitelja i partnera uključit će se volonteri s invaliditetom u sklopu razvijanja volonterskog programa.

  • project
  • project
  • project

U organizacijske aktivnosti umjetničkih i sportskih aktivnosti ( likovne kolonije i sportska manifestacija ) uključit će se i srodne udruge ( likovne, umjetničke, sportske, rekreativne ), a pri kraju provedbe projekta planira se oformiti Mreža za inkluzivnu zajednicu sa više od 10 organizacija civilnog društva koje će biti osnažene i spremne u svoje aktivnosti kao volontere uključivati osobe s invaliditetom.

U sklopu projekta tiskat će se priručnik s primjerima dobre prakse, a sve najvažnije aktivnosti i postignuti rezultati zabilježit će se i u dokumentarnom filmu koji će nastati u sklopu projekta "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti".

Više o strukturnim fondovima možete saznati na www.strukturnifondovi.hr

Kontakt osoba:
Jovana Prusac Fabris,
voditeljica projekta
Udruga Art studio

Mob. +385 91 561 5887
www.artstudio-pula.hr
Facebook: Art studio Pulasome-image

BRZI KONTAKT