NASLOVNA  /   NOVOSTI

OTVOREN ART STUDIO GALLERY

Nakon šest godina predanog rada na obogaćivanju kulturne scene Pule, ali i uključivanja različitih, nerijetko marginaliziranih skupina, u život zajednice Udruga Art studio otvorila je i svoj galerijski prostor. Udruga Art studio sa svojom Art studio Gallery jedna je od najmlađih stanovnica Art zone Kandler. Intiman galerijski prostor Udruga je dobila od Grada Pule, a nakon adaptacije 2. svibnja 2014. i otvorila u Ulici Porta Stovagnaga 5 nadomak Gradske palače i neposredno uz starogradsku poveznicu Pule - Kandlerovu ulicu.

  • project
  • project
  • project

Art studio Gallery svojim posjetiteljima predstavlja bogati umjetnički izričaj članova Udruge, ponajviše u keramici. Kao dio izložbenog postava svoje mjesto u galeriji imaju i korisnici s kojima Udruga provodi višegodišnje projekte: Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić iz Pule te osobe s intelektualnim teškoćama iz Centra za inkluziju i podršku u zajednici, s radovima nastalima na keramičkim radionicama. Kao dio nove umjetničke zone najvećeg istarskog grada Udruga u novouređenom prostoru planira ugostiti izložbe i gostujućih umjetnika, zatim izložbe u sklopu svoje manifestacije "Dani stvaralaštva" koji okuplja umjetnike iz Pule, Istre, Hrvatske te od 5. Dana stvaralaštva 2013. i iz Italije i Slovenije.

  • project
  • project
  • project

Kroz radionički dio Dana stvaralaštva svake godine prođe 100-injak početnika koji iskazuju interes za keramiku, raku keramiku, mozaik, eksperimentalni mozaik, lončarenje i vitraj, a rezultati njihova rada također će se predstavljati u Art studio Gallery. Udruga Art studio ulaže svoje znanje i umjetničke sposobnosti da njezini programi svojom inovativnoću, originalnošču i kvalitetom budu dijelom revitalizacije Kandlerove i njezinog profiliranja u prepoznatljivu umjetničku zonu i izvan turističke sezone.

BRZI KONTAKT