NASLOVNA  /   NOVOSTI

ZAVRŠNOM IZLOŽBOM OKONČANI 5. DANI STVARALAŠTVA

Završnom izložbom radova svih polaznika radionica u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula okončani su 5. Dani stvaralaštva u organizaciji Udruge Art studio. Manifestacija kojom je Udruga Art studio obilježila prvi jubilej smotre stvaralaštva započela je 19. srpnja u Banjolama i sve do 21. kolovoza u Puli, Vodnjanu, Pomeru, Medulinu i Banjolama održano je 18 različitih programa.

  • project
  • project
  • project

Kako je na otvorenju završne izložbe rekao idejni začetnik manifestacije Igor Fabris iz Udruge Art studio bilo je tu zapaženih izložbi domaćih autora, ali i gostiju iz Rijeke, Zagreba, Slovenije i Italije. "U godini ulaska Hrvatske u Europsku uniju i Dani stvaralaštva proširili su krug suradnje i prijateljstva na susjedne nam države na što smo izuzetno ponosni", ustvrdio je Fabris.

Tijekom manifestacije izlagali su članovi Hrvatskog keramičarskog udruženja Kerameikon iz Varaždina, Grupa '69 iz Zagreba, Interinova iz Mučića, zatim domaće autorice Vesna Jaklin Pantić, Monika Petrović i Sonja Milotić Šesto te Maja Fonda Cirman iz Slovenije.

  • project
  • project
  • project

"Drugi dio programa, ne manje bitan - radionice i ove su godine okupile veliki broj sudionika. Ovdje imate priliku razgledati dio tog stvaralačkog pokreta nastalog u radionicama: keramike, raku keramike, vitraja, mozaika i radionici oblaganja klupice mozaikom. Drago nam je što su i ove godine radionice pohađali polaznici iz cijele županije, ali i iz Rijeke, susjednih zemalja Slovenije i Italije te iz Velike Britanije i Belgije", rekao je Fabris.

Ovoga ljeta, drugu godinu zaredom "Mali stvaraoci / Piccoli creativi" pokazali su svu svoju kreativnu snagu na radionicama u Puli, Medulinu i Vodnjanu pa ne čudi što zavidan dio izložbe zasluženo pripada njihovim radovima. "Čovjek je ostavio svoje prve tragove kraj vatre, a vatrom opečene arte facte u glini mi danas iščitavamo. Keramika pečena na vatri Art studia Pule neka bude svevremenska", napisala je akademska slikarica Vera Kos Paliska u predgovoru kataloga.

  • project
  • project
  • project

Svi polaznici radionica na izložbi su dobili diplome o sudjelovanju, a manifestacija je okrunjena video spotom, s najatraktivnijim isječcima s radionica, koji je izradila tvrtka Adriatic turizam iz Pule. Pokrovitelji manifestacije su Istarska županija, gradovi Pula i Vodnjan te Općina Medulin, a značajan suport pružili su i sponzori Jamnica d.d. i Trapan vina.

BRZI KONTAKT